نرخ دلار مبنا 1USD=40000IRR
قیمت دلار 1USD=40000IRR

آیا می توان "رم سرور" را روی کامپیوترهای خانگی/غیرسروری بکار رفت؟


آیا می توان رَم سِرور را روی کامپیوترهای خانگی استفاده کرد؟

این سوال ساده ایست که؛ درک پاسخ آن، نه تنها می تواند دانش مصرف کنندگان را بالا ببرد، بلکه شایسته است تا تمام بازیگران بازار IT  ، چه خریداران و چه فروشندگان، از آن مطّلع باشند تا؛ از بسیاری از سوء تفاهمات بعدی جلوگیری به عمل آید. مساله ای که حتما تا به حال با آن برخورد داشتید.


تفاوتهای "رم سرور" با "رم کامپیوتر"

یا تفاوت RAM های سروری (Servers) با غیر سروری (Desktop or Laptop) ..

بی شکّ در سرورها، بر خلاف کامپیوترهای غیرسروری/خانگی؛ امنیتِ "حفظ و انتقال اطلاعات" مهمترین موضوع می باشد. احتمالا بارها در کامپیوترهای خانگی شاهد خطاهای متعددی بوده ایم که؛ عموما به شکل زیر ظاهر می شوند:

تفاوت رم سرور با رم کامپیوتر

همانطور که در خطای فوق مشاهده می کنیم، به دو مقدار آدرس دهی شده است که این مقادیر در حافظه رم قرار دارند که اگر موارد زیر وجود داشته باشند، برنامه ی مربوطه متوقف شود. در این حالات حتی گاهاً سیستم هنگ هم می کند.

     -  چنانچه به لحاظ برنامه نویسی خطایی وجود داشته باشد.

     - یا اگر در حین انتقال اطلاعات از بلاکی به بلاک دیگر در حافظه یا از رم به هارد، یا از رم به پردازنده خطا یا یک نارسایی کوتاه وجود داشته باشد.


حال تصورش را کنید که همین اتفاق در سرور ما هم بیافتد. حین آنکه در سرور ما صدها برنامه در حال اجرا بوده و دیتای سنگینی در حال ذخیره شدن یا پردازش شدن است. تصور کنید اگر به خاطر یکی از این خطاها سرور هنگ کند چه اتفاقی خواهد افتاد و در طول روز چند بار ممکن است این اتفاق رخ دهد. صدها بلکه هزاران نفری که به یک سرور دسترسی دارند، چه حالی خواهند شد. قس علی هذا ..


در اینجاست که تفاوت رم سرور و رم کامپیوتر در عملکردشان مشخص می شود:

در رم سرور که به اختصار گفته می شود، از نوع ECC یا (Error Correction Codes) هستند؛ این قابلیت بصورت پیش فرض وجود دارد که، با توجه به نوع طراحی این نوع رم، "یک بلاک اضافی برای دیتا" در نظر گرفته می شود که مسئول تشخیص و تصحیح خطاهاست. بدین صورت که اگر به عنوان مثال فایلی فراخوانی شود، و قرار باشد این فایل ۱۰ بلاک در رم را به خود اختصاص دهد، حافظه های ECC بصورت خودکار یازده بلاک را برای آن در نظر می گیرند، و دیتا یکی پس از دیگری ابتدا وارد "بلاک تشخیص و تصحیح" شده، و در صورت صحیح بودن، به بلاک های رزرو شده هدایت می شوند...الخ

اما در رم های مربوط به کامپیوترهای خانگی -که به آنها non-ECC نیز گفته می شود- این امکان وجود نداشته، لذا خطاهای متعددی قابل مشاهده خواهند بود.


خلاصه اینکه: آیا میتوان رم سرور را روی کامپیوتر خانگی استفاده کرد؟

پاسخ قاطع اینست: منهای برخی مادربردهای جدید، خیر!

1- زیرا، بایوس مادربردهای خانگی امکان تشخیص رم های ECC را ندارند و امکان نصب آن ها وجود ندارد. گرچه، شنیده ها حاکی از آن است که در مادربردهای جدید که برای امور حرفه ای طراحی شده اند، این امکان به وجود آمده و می توان از این نوع رم ها نیز استفاده نمود. 

2- از طرفی، به موضوع قیمت رم ها نیز باید دقت نماییم. زیرا در بهترین حالت، قیمت "رم های سروری" معمولا ۱.۵ برابر قیمت "رم های معمولی" بوده، و از آن گران ترند.

3- از طرفی دیگر، بحث سرعت عملکرد رم هاست که؛ رم های سرور، بدلیل استفاده از حالت تشخیص و اصلاح، کمی کندتر عمل می کنند.



موردی برای نمایش وجود ندارد.
دسته‌بندی
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها
موردی وجود ندارد.